JOM RAMAI2 FOLLOW....

Ads

Cerita keluarga kami....

My photo
kami sebuah keluarga yg bahagia sangat terutama dengan kehadiran Buah Hati kami yg kami tunggu selama ini.. Harapan Ayah & Ummi..moga Farish jadi anak yg berguna & berjaya di masa hadapan..& menjadi Anak yg Soleh..Insya Allah.

Tuesday, September 21, 2010

Riang ria di hari raya 2010...br sempat nk buat entry...heheheh


kami ber3 di pagi raya...

dah bersawang dah mayanyer blog nie...sejak cuti raya..sampailah ke hari nie , sempat nk jengah sini, x sempat nk update...
almaklum lah..ketupat, lemang, rendang , kuih ray..dah penuh dlm perut...mulalah malas nk mengarang2 ayat nie..ehheheheh
camner ngan raya korang semua tahun nie....confirm best & seronok kan...maya & family..mmg seronok beraya thn nie..mengalah kan si kecik  pulak...hehehheheheheh

Coretan raya pertama:

thn nie turn raya pagi raya pertama kat umah mentua, kat melaka....
lps sembahyang raya baru balik family belah maya pulak..kitorg nyer giliran mmg camtu...
kalau pg raya kat melaka..lps sembahyang raya n9 pulak..
kalau pg n9, lps sembahyang raya balik melaka pulak...

thn nie seronok raya melaka...
sbb farish dah mkin besar..dia dah tahu aper tu raya...tahu kot..sbb excited jer time main bunga api..
heheh(ke ummi dia jer yg terlebih sudah..hahaha)




kemeriahan malam raya, sbb main bunga api..org besar pun sama gak excited

pagi raya thn nie x sempat nk gi sembahyang raya, sbb x der sapa nk jaga farish...
kalau gi kang..ader dak farish masuk dlm telekung lak kang..hehehhe


nie lah semua ahli keluaga mentuaku....semua ader thn nie..dr yg no 1 hingga lah my hubby yg paling bongsu no4


nie pulak my family....thn nie tema kitorg warna merah...seb baik x kena kejar ngan lembu kitorg 1 family....hahhahahahha

coretan raya ke2:
masa nie dah ader kat kampung maya dah..kat n9...
biasalah..raya ke2...rumah mak selalu kena serang ngan sedara mara dr sebelah mak & ayah...
memang mak akan masak lauk 1 periuk besar..dah mcm kenduri kawin...sbb dorang dtg memang ramai
seb bai x dtg serentak...kalau x..pakcik saad kena buat khemah...

ni di antara sedara mara yg dtg...dia pun dah rombngan yg akhir...x ingat dah rombonga yg keberapa..

coretan raya ke 3 dan seterusnyer:
 jalan2 raya & yg paling seronok kawan2 masa sekolah berkumpul kat umah masa raya keempat...
mmg seronok sgt2..rasa cam reunion jer..
tp sedey x pat nk ambik gmbr sgt, sbb masa tu bz nk melayan dorang....hampir 10 -12 org kawan2 1 kelas masa form 5 dulu dtg umah/aper lagik..mmg riuh & meriah ler..sbb dah lama x jumpa....pastu bila dah berjumpa masing2 ngan anak bini, suami di bawak sekali..dah cam pertemuan semula lak...BEST..BEST..x pat nk diungkap ngan kata2....
bg maya raya thn nie mmg seronok sgt2

raya ke3..kat kg nenek


umah pak long...farish siap leh main kuda2 ngan paksu dia

sebahagian kawan2 sekolahku yg sempat sekeping jer snap gmbr



18 comments:

Ena said...

wahhhh..

merah nya.. cantik!..

meriah nye.. ;D

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah!!!! bestnye kak..suke tgk pic2 akak

Marsha~ said...

sakan kau raya eh???

firahadifa said...

wahhh .. meriahnya raya u..

mazz said...

amboi merahnya maya tahun ni...
cantik!
bestnya raya kan maya,kak long pun tak sempat nk letak gbr dlm blog..hari ni laa baru nak buat...tu pun banyak lagi...
gbr mak ngah, xmasuk pun lagi ni..

mummy_ayu said...

meriah tu...kumpul ramai ramai..happening....

[-suziey-] said...

merah makngah..hehe:p

kamung sblh negeri jek bole la kejap balik sana kejap balik sini..hiks..

ayah,ummi, farish said...

ena: tu ler..bila dah pakai warna merah tu..terasa lak meriah hr raya nie..hehhehehe

ayah,ummi, farish said...

hawa: tq :)

ayah,ummi, farish said...

marsha:nyah..tu ler..thn nie nampak sakan..sbb ramai kot yg beraya bersama..tu yg best tu

ayah,ummi, farish said...

fira:alhamdullilah..setahun sekali...meriah sgt2 thn nie

ayah,ummi, farish said...

kak long..tu ler..kak long pun meriah gak maya tgk thn nie

ayah,ummi, farish said...

mummy_ayu: tuler..hr raya nie jer yg senang nk berkumpul...hr lain susah nk jumpa wpun sedara mara ekk

ayah,ummi, farish said...

suziey: tuler..seb baik negeri sebelah2..senang nk balik..x yah nk gaduh2...hehheheh

~~*Lady Salwa*~~ said...

meriah betul raya maya ye... tu la, bila anak dah besar sikit memang rasa best je beraya...

ayah,ummi, farish said...

lady salwa: tu ler...meriah dia lain mcm kita ber2 dulu ekk

AZLYA AZLIYATIE.......... said...

merah menyala..tue yg lg meriah...

maslinamansor said...

cantik gambar 1 family tue...

Related Posts with Thumbnails