JOM RAMAI2 FOLLOW....

Ads

Cerita keluarga kami....

My photo
kami sebuah keluarga yg bahagia sangat terutama dengan kehadiran Buah Hati kami yg kami tunggu selama ini.. Harapan Ayah & Ummi..moga Farish jadi anak yg berguna & berjaya di masa hadapan..& menjadi Anak yg Soleh..Insya Allah.

Monday, January 24, 2011

Alhamdulillah..rumah kami selamat..cuma ayah tercedera


Hari jumaat mlm sabtu kol 11.40 mlm terima call dr mak kat kg
mak ckp ayah kena minyak panas..
terperanjat kami smua.
terfikir gak..camner ayah boleh kena minyak panas...
kebetulan adik no.3 duduk sekali ngan aku...
aper lagik...x tenang hati kami kat melaka
terus ajak balik kg...
masa mak call tu ayah dah gi klinik...adik ipar tolong hantarkan

kejadian tu terjadi masa tu...
ayah teringin nk makan ayam goreng crispy ayamas...
agaknyer dah tgh2 malam, lapar agaknyer...tu yg dia gi goreng sendiri
dia x suh mak gorengkan sbb mak dah tido...
kebetulan masa tu tinggal dorang ber3 jer kat umah
lps ayah dah goreng ayam...ayah terus jer gi bawak nasi & ayam goreng depan tv
tp dia terlupa nk tutup api dapur gas..
dah lama sgt dia mkn depan tv...br dia perasan ader api dah marak kat dapur...
maybe sbb kuali yg ader minyak tu dah terlalu panas..tu yg buat api dah penuh dalam kuali tu..
terus menyambar dinding
seb baik ayah cepat perasan...kalau x hbs melarat dapur terbakar
dalam keadaan panik tu, ayah terus panggil mak suh bukakkan pintu dapur..sbb ayah nk campakkan kuali yg penuh nga api tu kat ulang....dalam masa dia nk campakkan kuali tu...tak semena2 minyak tu tersimpah kat tangan ayah..tu yg sebelah tangan kanan terkena minyak panas
mlm tu..kol 12.00 tgh malam kami bergerak balik ke kg...kol 1.30pg sampai sana, terus bawak ayah gi hospital melaka...tujuan kitorg bawak gi hospital , sbb klinik arahkan suh hantar hospital..pastu kami bawak melaka sbb kalau ayah kena warded senang kami nk jaga..kat kg..x der sapa2 nk jaga dia nnt..
sampai hospital melaka kol 3pg..alhamdulilah..lps doktor check..dorang kata x der aper2,....alhamdulillah..ayah x der penyakit kencing manis...kalau x bahaya jugak...dan ayah masih boleh mengenggam lagik, jadi x der effect ngan urat sarafnyer.

Alhamdulilah rumah kami selamat walaupun ayah tercedera...

Doa dr anak2mu..moga ayah cepat sembuh....Amin


11 comments:

Fieza79 said...

sian kat ayah...mmg situasi yg mencemas kan kira ayah cekap jgk tu..kalau tk tak tahu la apa jadi kan...alhamdulillah suma selamat...

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

oowwwhh semoga ayah semakin sihat.. jgn lupa lumurkan dgn aloe vera banyak bnyk...

fiza said...

Alhamdulillah selamat, smoga tgn ayah cepat sembuh ^_^

[-suziey-] said...

la haih..siannya..smga cpt sembuh ye terkena minyak panas tu..

aiDieNa said...

Huihhh.. bahaya tue.. sib baik sumer selamat.. semoga ayah Ummi cepat sembuh.. :)

Anna Da Lady said...

moga cepat sembuh ye...betul kata mimie, try la guna aloe vera untuk hilangkan parut tu.

mazz said...

ya ALLAH maya...nasib baik pak lang selamat...takutnya.

ayah,ummi, farish said...

tima kasih pd semua kawan2 ku..
moga doa korang semua diberkati Allah.....petua2 yg korang bg tu amatlah berguna...TQVM

firahadifa said...

lorhhh.. bahaya nya.. seb baik xde paper.. adei... bahaya nyer..

fazian.batrisyia said...

Alhamdulillah ayah akak selamat. Kalau dah terlupa tu mmg tak tau nak kata apa...last week makcik seblh umah ni...goreng ikan lupa nak tutup api...rushing gi meniaga dpn umah...maklong blkg umah dah menjerit2 panggil umah dah byk asap...malang memang tak berbau...takut jek dah bau hangit..sib baik sempat kan kak..Kejadian lupa tutup api ni pun pernah terjadik kat kak long yan. Masak pagi2, x padam api, then g opis...dapur terbakar...sampai umah bomba tgh padam api kat dapur...sadis sungguh...

Wawa~* said...

aduhaiiii kak mayaaaa...! masyaAllah... ksiannya ayah akak ><' nasib baik slamat.. huhuuhu.. alhmdulillah... smuga dia cpt smbuh hendaknyer, aminnn...

Related Posts with Thumbnails