JOM RAMAI2 FOLLOW....

Ads

Cerita keluarga kami....

My photo
kami sebuah keluarga yg bahagia sangat terutama dengan kehadiran Buah Hati kami yg kami tunggu selama ini.. Harapan Ayah & Ummi..moga Farish jadi anak yg berguna & berjaya di masa hadapan..& menjadi Anak yg Soleh..Insya Allah.

Wednesday, October 6, 2010

farish ambik kontrak korek tanah...sape nk mintak tolong..call ummi dia...

tgk gmbr nie...gempak tak...
anak bujang i..dah pandai nk main benda2 camnie lak
makin rabak & kopak lah poket ummi & ayah

niepun dia nk sgt, kebetulan hari raya hr tu.kitrog gi beraya umah kawan
kat umah dia ader lak benda nie....
aper lagik..balik jer beraya...asyik dok ckp
"ummi...nak bajak"
kebetulan kat area umah..tgh ader contruction...
tiap2 hari kalau lalu depan tuuu..
dia dah tahu dah nk tunjuk aper...
ummi....tu bajak....
tu yg menguatkan lagik dia nk benda alah nie
nak x nak..ayah & ummi gi lah cri benda nie
kami beli kat kedai mainan, area bandar melaka
2-3 kedai gak kami survey
seb baik ader 1 kedai tu, bg murah sikit
dptlah dlm harga RM70.00
kemain suker lah dia...
hr2 dok bawak benda nie
tp yg paling kelakar sekali...masa mula2 dia nk naik tu...
siap ckp ngan dia...farish kalau nk main, kena pakai topi tau
jd...bila dia main jer bajak nie...benda penting yg dia x lupa...mesti pakai topi nie..
ciri2 keselamatan tu....

posing tetap posing....hehheheheh..suker gmbr nie...sebab ader lak termasuk hero pujaanku kat tv tu...hhehehheh

mcm yer2 jer ..bajak tanah lah konon




suker sgt pakai topi sampai tutup mata...


18 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh..siap pakai topi keselamatan tu kak...

ayah,ummi, farish said...

tu ler...penting ciri2 keselmatan tu..hehehhe..x leh tinggal kalau dia naik bajak tu

siti nurkhijah said...

anak ct pun ada 1 cam ni... beli kat padang besaq 50 ja, tapi la ni dah simpan lam stor sebab dua2 beradik tu asyik gaduh berebut...

Fieza79 said...

anak sorang..ikut kan je maya...hehee

kemain suka lg dgn bajak dia...jgn korek2 dinding umah dh la farish..!

Ju@Lucky^Mummy said...

haha... abg amir pon ada korek2 pasir camnih.. nak wat entry korek pasir jugak la...

Intan Inn said...

wahhh siap pakai topi ada tokoh nie..erm besar juga yer lori tue..samalah macam my kids punya lg berat tp bahaya lah sket sbb besi

Adlina Husaini said...

cutenya dia ^_^ complete set!!

baguih2,jadi kontraktor kelas A besaq nanti, aminnnnnnnnnnnnnnn

*hah panjang dak amin aunty tu farish?? hehe

ayah,ummi, farish said...

siti nurkhijah - tu ler..kawan maya pun beli kat padang besar..dia pun kata 50.00 jer

ayah,ummi, farish said...

sbb anak sorang jer lah..yg maya ikutkan tu..kalau x jgn harap..heheh..dah berderet eok..gunalah yg abg punyer.hhehhhe

ayah,ummi, farish said...

Ju@Lucky^Mummy : jom kita buat entry pasal korek2 opasir nie

ayah,ummi, farish said...

Intan Inn : tu ler..yg nie plastik..okey sikit..x bahaya sgt..cuma ringan jer

ayah,ummi, farish said...

Adlina Husaini: tima kasih aunty....moga farish berjaya 1 hr nnt...Insya Allah

AZLYA AZLIYATIE.......... said...

tengok bajak nie teringatlak dulu beli kereta bajak utk anak sedara masa pegi hadyai dulu...masa dulu tak mahal RM45 ader ler...punyaler susah nak angkut kat kastam....comel lak tgk farish siap pakai topi lg...

ann @ hatiberbunga said...

hahaha..!! so sweet..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

hahaha siap pakai topi tu....bagus betoi...

Ummi Hanie said...

hee...same mcm anak kwn Hanie punye kereta korek..ekeke..betol ke nama tu ? ;p

Anonymous said...

Good day!This was a really wonderful Topics!
I come from itlay, I was luck to discover your subject in google
Also I get much in your website really thanks very much i will come again

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 婚禮顧問 婚禮顧問

Related Posts with Thumbnails