JOM RAMAI2 FOLLOW....

Ads

Cerita keluarga kami....

My photo
kami sebuah keluarga yg bahagia sangat terutama dengan kehadiran Buah Hati kami yg kami tunggu selama ini.. Harapan Ayah & Ummi..moga Farish jadi anak yg berguna & berjaya di masa hadapan..& menjadi Anak yg Soleh..Insya Allah.

Wednesday, August 4, 2010

pokok rambutan ajaib.....

AJAIB SEBAB KURUS & X BERDAUN TP BOLEH BERBUAH....hehehhhe...cam gempak jer tajuk posting
selepas 5 thn....akhirnyer dpt jugak kami merasa buah rambutan nie
pokok nie kami tanam masa start pindah kat rumah kami nie....
tp tak pernah pun terfikir pokok nie leh berbuah...tgh ler pokok dia yg hidup sengan..tp x mahu nk mati2...
panjang betul umur pokok rambutan nie...
dah x berdaun daun dah..kurus meninggi jer..
dahlah..kitorg ni rajin tanam pokok, tp bab2 nk menjaga nie..kirim salam lah,,..
tahu2 jer dah berbuah...punyer lah my hubby kemain jaga pokok nie
almaklumlah ...berbuah sulong lah katakan....
hr2 balik jer keje, sampai umah confirm dia buat lawatan tapak dulu kat pokok nie

nie lah buah dia...x banyak sgt lah buah duia...ader lah dalam 30biji...nie bukan maya yg kira tau...saya lagik kalau bukan penajga pokok nie..my mr hubby...hhheheheh
tp sedap jugak buah dia...manis sgt2...tp x buat lah makan....juz dpt merasa jer lah
kalau byk buah dia..leh lah buat bisnene time2 musim buah nie...
leh jual buah rambutan lak kat depan rumah...hahahhahahahah




18 comments:

zack_blossom said...

byk gak buahnye even pokok cam comel je...huhu...

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak..
awe tak larat nak tgk rambutan ni dah...nak makan pun kena rasa sikit2 jerk..kat ofis hari2 staff bawak buah ni

ASaDa RyutaRo said...

cumilnya pokok dia.. hihi..

alhamdulillah.. ada jugak buahnya.. =P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..berbuah jugak kurus2 mcm tu erk..hikss..terliur nyer rambutan.

Fieza79 said...

alahai cononet nya pokok...daun nya takda tiba2 muncul lak buah...cam buah rambutan ajaib lak...hehee

ayah,ummi, farish said...

zack: tu ler..pokok dia mmg kecik sgt2...x sangka betul leh berbuah

ayah,ummi, farish said...

hawa:akk mmg kurang sikit rambutan nie, sbb kalau makan wpun sikit...pastu confirm sakit tekak

ayah,ummi, farish said...

asada:alhamdullilah...bolehlah merasa wpun sikit..hasil dr tanam sendiri

ayah,ummi, farish said...

elissmie:tu ler...kurus2 pun larat nk berbuah..hehehhe

ayah,ummi, farish said...

fieza:tu ler..kena panggil majalah 3 nie...pokok rambutan ajaib

~Miss Sukasih~ said...

alahai...comel jer pokok tu...nasib baik la de buah..mcm pokok umah nieyla,pokok durian...sampai umur nieyla 22 tahun x berbuah2...hehehe..=)

eima said...

tak cukup baja kot tuh cam nih ...

ayah,ummi, farish said...

miss sukasih....tu ler...pokok nie agaknyer..kita jgn manja2 kan dia kot..br dia nk berbuah

ayah,ummi, farish said...

eima..agaknyer kalau cukup baja..confirm lagik byk ekk..hehehhe

Marsha~ said...

perghhh.. mmg ajaib.. kurus kering daun pun takde tapi ade gak buah nye ek?? kau kena hntar sebijik gi muzium tu nyah... sejarah tu nyah oi

Ena said...

a'a la.. memg sungguh ajaib.. sbb keadaannya tak menunjukkan akan memberi hasil.. agaknya macam tu juga la denganmanusia kan! kadang bila tengok orang tu nampak kecik kurus, lembik dan mcm2 org nilai dier.. akhirnya dier berjaya melahirkan anak secara normal lagi.. camtu juga la ngan pokok rambutan tu kan!..
Allahuakbar!!

Intan Inn said...

mmg ajaib nie dahlah tak berdaun rendah jer pokoknyer..kira dah macam tinggal ranting jer tapi still berbuah..masak lagi tue...erm boleh masuk paper nie..hehehhe...

Ena:betul tue mcm saya jer..kecik..kurus..tapi dah ader 3heros..hehhehe..alhamdulillah...syukur sgt...

maslinamansor said...

memang ajaib. Lepas nie mungkin akan berbuah lebat...

Related Posts with Thumbnails