JOM RAMAI2 FOLLOW....

Ads

Cerita keluarga kami....

My photo
kami sebuah keluarga yg bahagia sangat terutama dengan kehadiran Buah Hati kami yg kami tunggu selama ini.. Harapan Ayah & Ummi..moga Farish jadi anak yg berguna & berjaya di masa hadapan..& menjadi Anak yg Soleh..Insya Allah.

Tuesday, August 17, 2010

zaman kocik2....terimbau kenangan lama

dpt email nie..rasa cam teringat lak kenagan zaman kecik2 dulu ekk....
byk betul kenangan terindah...rindu nk balik ke zaman tu balik...

mari kita imbau balik kenangan masa zaman dulu2.. masa kita kecik2... ;-p
okeh.. dulu-dulu sapa pi sekolah ja mesti akan gunakan beg hijau nih kan ... hehehehe.. penuh buku teks!


lagi.... kalau sapa-sapa demam ja.. mesti mak suruh ayah kita pi beli ubat nie
... rasanya macam oren sikit.. mmg suker mkn ubat nie...time demam jer mintak mak ubat nie.. ader lagik ker tak skrg ekk???




dulu2 x main lah DVD, CD..mana ader masa tu...jadi nk dengar lagu kena lah guna benda nie...yg paling x leh lupa...bila dh banyak kali dengar...leh putus tali tape tu..hehhehe






korang ingat tak iklan nie..kelakar giler masa nie..."jgn monyet..jgn..hehheheh"




dulu mak ader gak guna dapur minyak tanah nie...bagus gak pakai time zaman nie..kan harga gas nk naik
tp harga minyak tanah pun dah naik gak ekk.




ader jugak mak masak guna dapur kayu nie...
sampai skrg aku still x reti nk hidupkan api guna kayu ni...
alamat kalau suh guna...x masak ler aku gamaknyer




tv nie lah paling touching aku tgk..kelakar jer bila di kenang2...
bila dah rosak..tv ni ayah kuar kan..pastu leh letak buku2 sekolah dalam tu...
siap ader pintu lagik tu...heheheh




korang dulu suker x baca buku penyiasat nie..
aku kemainlah giler ngan buku2 nie...
seronok lak baca buku2 camnie




dulu2 x der PSP, PS2..
jadi benda nie jugak lah kita buat main..
cam jantan gak ai nie masa kecik2..hehehhe




ader kah benda nie zaman skrg...TIKAM..bukan tikam org tau..tikam benda alah nie..hehhe
hbs duit sekolah gi main tikam2 nie...
pastu kena marah ngan mak sbb x dpt aper pun..membazir jer ader lah




Henpon dulu2...x lah canggih mana pun..paling jauh pun ngan jran sebelh rumah jer
hensem tau jiran sebelah umah ai....jadi guna telepon nie lah nk bercakap
padahal kalau jerit jer dah dengar...x guna nie pun x per




basikal chopper



video tape


video player



lesen tv $24 setahun



buku teks sekolah

APER-APER PUN..KENANGAN ZAMAN KECIK2 DULU2..
ALADAH PALING BEST & SERONOK SGT2.
KALAU BOLEH DIPUTAR BALIK..NK RASA ZAMAN2 CAMNIE BALIK

17 comments:

Fieza79 said...

kelakar je bl tingat zaman kanak2...hhuhu sweet memory...

Nur Hawa Mohd Zin said...

dulu pergi sekolah, sebeban bawak buku kak. balik sek, cerita kancil ngan sang buaya, kain buruk, monyet makan cili..selalu tengok.tersennyum awe bace n3 akak ni tau

~ kak ada gathering blogger majlis berbuka puasa kat melaka pada 28 ni..jom lah join ~

mahira oya said...

mmg best...sonok bile ngt blk

Nigina said...

wahh teringat zaman sekolah dulu .. beg tu membuatkan saya teringat masa darjah satu .. huhuhu .. tikam pun best gak... tv dah mana mak saya buang.. sayangnya

~~*Lady Salwa*~~ said...

memang betul2 menggamit memori la... hehe

memang zaman kanak2 la yg paling seronok sekali. tak yah pening2 pikir segala masalah masa tu... yg tau nak seronok je... hehe

along seha said...

alahaiii.... teringat zaman kecik2 dulu... tv itam putih tu still ada kat umah lg...

maslinamansor said...

kat rumah mak masih ada gerabak TV tue. Tap TV nyer sudah enggak ada... hehehe

SHAZA said...

alahai teringat zaman kecik2 dulu....semua tu mmg ada.

SHAZA said...

alahai teringat zaman kecik2 dulu....semua tu mmg ada.

Intan Inn said...

erm zaman kanak2 lah yg paling seronok..susah kita nak lupakan..

mazz said...

ingat lagi kan...kelakarlah pulak bila ingat ubat demam tu..:)

fazian.batrisyia said...

wahhh nostalgia la! tp mmg best pun waktu kecik2 dulu, family semua masih ada...skrg bapak, ngah & uda dah tak de...sedih la dah nak dekat raye pulak ni...

Kamsiah said...

betul2 mengimbau kenangan zaman silam hehe...tape,dapur kayu...

Aidi-Safuan said...

ala, kenapa semua bende nih cam xpernah jumpe jer. nih zaman lagi lama nih... nih 80 an nyer life kan?

LYaFRINA said...

sa;am.. lya sempt dgn kisah teladan keluaran perfileman negara tu.. kisah sang kancil..monyet, buaya...

jangan monyert.. buah itu merbahaya monyet..
tp skrang lya slalu psang kat anak.. download dr youtube.. mmg asya suka tgk kisah tu.. btw.. tq cz sudi k blog contest lya(my only one)...

ni blog psonal.

Anonymous said...

megan fox naked pictures , paris hilton sex tape
Miley on the other hand, at least has a teeny tiny smidgen of talent and is somewhat not stupid. Her primary talent of course being pissing people off and making them go all crazy bitching about her. I find that kind of talent admirable in a person. This is also Sarah Palin’s primary talent. Which also acknowledge as impressive. megan fox fully naked
megan fox naked
Green was said to have re-proposed to Fox on a beach in Hawaii earlier this week, and it definitely fits the persona that Fox pegs herself to be accustomed to — someone begging and pleading for her to accommodate their wishes. megan fox naked pics
megan fox naked videos
Now you can see her in her most sexually-explicit photos to date. A beautiful girl like Megan can make a guy cream in his pants in seconds; and when she flashes her gorgeous eyes and purses her pouty lips, any man will be mesmerized. megan fox naked

aiDieNa said...

Ya Allah.. baca entri nie terimbau balik sumer kenangan² lama.. sweet sangat.. akak umo berapa.. ker kita sebaya.. saya thn 79.. tapi merasa lar sumer yg akak letak lam entri tu.. iklan monyet.. basikal chopper.. senapang getah.. itu abg saya suka main ngan buah cherry.. sakit woo biler kena.. televisyen tu.. tok saya ada tu.. sama sejibik.. lesen tv.. dulu² mmg kena bayar lesen sekarang tidak lagie... dan tikam.. itu fav mengabiskan duit tu.. saya nie penikam bertuah.. selalu jer kena.. macam nujum.. abg saya bila main tikam mesti suruh saya yg teka.. hehehe.. tokei kedai sampai takut tengok muka saya.. wahhh nostalgia sungguh..

Related Posts with Thumbnails