JOM RAMAI2 FOLLOW....

Ads

Cerita keluarga kami....

My photo
kami sebuah keluarga yg bahagia sangat terutama dengan kehadiran Buah Hati kami yg kami tunggu selama ini.. Harapan Ayah & Ummi..moga Farish jadi anak yg berguna & berjaya di masa hadapan..& menjadi Anak yg Soleh..Insya Allah.

Monday, May 10, 2010

moga farish cepat sembuh....


malam td nk dekat 4 jam kami ber3 kat hospital pantai..
farish demam sejak hr sabtu lagik, dah ptg, bangun jer dr tido perasan yg badan dia panas sgt
masa tu kat Umah MIL, kebetulan sabtu lps diorg ader buat kenduri doa selamt sikit
maybe ngan cuaca yg panas sgt & org ramai,,
tu yg buat farish x selesa & sampai demam2
tp, kami decide x nk bawak dia gi klinik dulu, sbb ada lagik ubat demam kat umah yg baru jer ambik
hari ahad..pagi tu demam lah jugak, tp x panas sgt suhu badan dia,
tp start lps maghrib, makin lama makin panas, wpun dah bg ubat demam
jd kami decide nk gi klinik swasta dulu
bila kat klinik, dia check suhu 39.4c & bg ubat demam & antibiotik jer
x puas hati sgt, terus jer kitorg gi Hospital Pantai
dah malam2 & ahad, mmg x der klinik pakar kanak2 yg bukak
tu yg terus gi Hosp Pantai jer..smpi kat sana, nurse terus jer check suhu badan farish
stilll lagik 39.4 & terus nurse tu ckp bukak baju farish, sbb dia nk mandikan farish utk
turunkan suhu badan dia, 
mlm td, mmg kebanyakan yg dtg hospital semua budak2 kecik yg baya2 farish
semua demam & bukan farish jer sorang kena mandi, budak2 lain pun sama..
apa lagik, dah mandi dlm bilik air yg beraircond & malam2 lak tu..menjerit lah dia sbb sejuk sgt2
pas mandi, cam okey sikit suhu badan dia, suhu badan turun 38.5c
pastu terus gi jumpa doktor, doktor kata disebabkan skrg nie dah start balik musim H1N1
jadi budak2 semua kena ambik ujian "throat swap" untuk H1N1 & ujian darah utk denggi
sekali lagik farish menjerit masa nk ambik throat swap & ujian darah...
kami kena tunggu 1 1/2 jam utk dpt kan result tu
berdebar2 jugak hati masa tunggu result tu, lps habis jer ambik semua tu, nurse masukkan ubat buntut untuk kurangkan suu badan dia
sementara tunggu dapat result kitg balik umah MIL dulu, dalam kol 11.45mlm, nurse call suh dtg untuk tgk result & jumpa doktor balik
masa OTW ke sena berdebar2 jugak..byk kami berdoa agar farish jauh dr sebarang jangkian yg x diingini
Alhamdullilah
nie hasil dr ujian H1N1 & darah tu...doktor kata semua okey...negative & platlet darah farish pun okey....
nie yg mengesahkan farish negative H1N1

barulah lega hati kitorg sgt2...cukuplah sebelum nie farish pernah 2x admid hospital masa kecoh2 H1N1 thn lp sbb dia suspek H1N1

nie ubat yg doktor bagi, antibiotik, demam & ubat buntut.....

Terima kash, Ya Allah, kerana perkenanankan doa kami untuk menjauhkan segala jangkian yg idak diingini pada anak kami...Alhamdullilah...

7 comments:

Kauthar said...

Mujur farish tkde apa2 ye..alhamdulillah..ubat buntut tu digunakan kalau suhu tinggi kan?cepat turunkan suhu kalau dah guna ubat tu..tapi daripada pengalaman saya cepat jugak suhu naik balik..semoga cepat sembuh ye farish!

ann @ hatiberbunga said...

alhamdulillah.. farish xde pape..
farish rajin2 ye makan ubat.. biar cepat sihat. sian ummi tu risau.. huhu..

Nur Hawa Mohd Zin said...

Ya Allah, kesian nye farish kak.terkejut awe tgn jari dia ngan ubat2 tu...hope dia cepat sembuh, agipun cuaca tak menentu..panas pun melampau panasnye...InsyaAllah farish cepat sembuh..amin

ayah,ummi, farish said...

kauthar......tq....tu ler..maya rasa ubat buntut nie jer yg sebab turunkan suhu badan bila makan ubat demam x elok2
takut kalau panas sgt bdan, takut kena sawan jer

Wawa~* said...

harap farish dah okay by now... huhu... sian dak tu. aktip sgt kut kan kak... keletihan smpai demam2, sian dia... rajin2 la farish mkn vitamin lpas ni ek... smuga sihat slalu :)

saratuya said...

kesian dia.yg tk tahan kena ambil darah..mesti dia jerit2kan?
samalah my daughter demam terus bw g hptl..susah nk cari klinik pakar kanak2 kat shah alam ni

Marsha~ said...

alhamdulillah farish tak ape2... anak2 aku pun tk sihat tu.. risau sgt...

Related Posts with Thumbnails