JOM RAMAI2 FOLLOW....

Ads

Cerita keluarga kami....

My photo
kami sebuah keluarga yg bahagia sangat terutama dengan kehadiran Buah Hati kami yg kami tunggu selama ini.. Harapan Ayah & Ummi..moga Farish jadi anak yg berguna & berjaya di masa hadapan..& menjadi Anak yg Soleh..Insya Allah.

Thursday, May 27, 2010

Misi Mencari Gula

sejak 2 menjak gula susah nk dpt nie
smlm mak call suh beli gula 10kg..
ingat kat melaka x der lah masalh nk mencari gula...
ruper2nyer masa gak
sebelum misi berjalan..jom kita makan dulu....hahahahah





bila perut dah kenyang...
kitorg pun sambung lah balik misi mencari gula...
pegi 2-3 shoping & kedai..
kebanyakan semua kata gula dah hbs
mmg dah kebetulan nk gi beli susu & dypers farish kat JJ
jadi last destinasi kitorg gi JJ & cari gula kat sana
kat sana ader lah stock gula tu..
tp limited 2kg per person...
nak x nak...kitorg 2 x gi masuk..
dapat lah 6 kg jer...
sebab musabab mak kat kg suh beli gula byk2 bukan sebb nk mandi air gula..hehhe
tp sebb bulan 6 nie nk buat kenduri kawin adik..tu yg mak takut x cukup gula tu
jd, misi nie akan di teruskan minggu hadapan, sbb nk balik kg dah ptg nie



mkn & minum slps tawaf 2 x beli guna

budak kecik yg keletihan ikut ummi & ayah laksanakan misi


nie jer lah yg berjaya kitorg dpt..sbb x kose nk beratur 3-4 kali kat kaunter




15 comments:

mummy_ayu said...

ayu punye tempat ok jer plak gula...tapi ada gak baca dalam paper..susah cari gula..

Fieza79 said...

susah nye nk mencari gula...siap da misi lagi..hikk

pe kata teruih je ke kilang gula...hehe gurau je...

maslinamansor said...

Heran juga yer... mana pegi gula-gula tersebut....?

"semut" curi ke...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

esok adalah mis eliss mencari brg dapur jugak

Kauthar said...

tempat saya setakat ni alhamdulillah ok lagi..comelnya farish makan sendirik :D

ayah,ummi, farish said...

mummy_ayu:masa selama nie x perasan pun pasal nie, bila mak call br tau..sbb kat umah ber2 jer..jrg beli gula

ayah,ummi, farish said...

fieza79: betul lah..nk gi kilang gula lah camnie...dah tentu confirm ader ekk...heheheh

ayah,ummi, farish said...

maslianamansor: semut dah curi semua gula..tu yg hilang tu..ahhahaha

ayah,ummi, farish said...

eliss...beli gula byk2 tau..nnt minuj air x bergula kita..hehheheh

ayah,ummi, farish said...

kauhtar:bila farish mkn sendiri..hbs satu meja berselerak

nigina said...

banyaknye gula... heheheh...

Marsha~ said...

loorrrr... skrg stok gula mmg susah nak dapat eh??? aku jarang beli brg dapur.. haram tatau nyah.. huhuh

junainahmuda said...

ummi
sy dh 2,3 bulan x beli gula
terlalu byk gula kat rumah ni smpai dh jualkan sket kat akak yg mnjual mknn kat sini
org bg hadiah ms br kenduri msk rumah bulan Jan aritu
=)

** ok, i follow u, tq

rynas said...

ohh kat Bangi ni ok pulak. Ker sebab dah lama tak beli gula maklumlah 1 kg tu mmg tahan lama untuk family saya.

Mommyyus said...

huh..penat ikut ummi ngan ayah..sampai tertidur farish

Related Posts with Thumbnails